Congres Bouwen aan een veerkrachtige Delta


Context VN set links: model = Congres Bouwen aan een veerkrachtige Delta


Set VN link, Property name = Supercontext, Property VN name = Supercontext

Model link = Congres Bouwen aan een veerkrachtige Delta

Result = Building with Nature VN

End Set VN link


Kaart van de Scheldedelta met daarop de kansrijke projecten.

Op 1 en 2 juni 2017 vond het congres Bouwen aan een veerkrachtige Scheldedelta plaats. Een grote groep (internationale) specialisten trof elkaar in hotel Westduin te Koudekerke (Zeeland) om zich te buigen over de vraag hoe de natuurlijkheid van de Scheldedelta verhoogd kan worden met behoud van veiligheid, economie en sociale structuren. Initiatiefnemer van het congres waren de Delta Academy, onderdeel van HZ University of Applied Sciences en Rijkswaterstaat. De bedoeling van de tweedaagse bijeenkomst was om ideeën en draagvlak te generen voor het opzetten van een Living Lab Eco-Engineering Scheldedelta.

Afsluiting van het congres.

Het congres was verdeeld over twee dagen. De eerste dag stond de Oosterschelde en kuststrook centraal en de tweede dag ging over het Westerschelde-estuarium. Tussen dag 1 en dag 2 stond er ’s avonds een boottocht over de Westerschelde op het programma. De indeling van de twee dagen was identiek qua opzet: de ochtend begon met twee uitgebreide, generieke keynote-presentaties, gevolgd door drie kortere, specifieke presentaties die meer op onderzoek gericht waren. In de middag waren er een aantal workshops georganiseerd waaraan de deelnemers in twee rondes konden deelnemen.

Het congres werd afgesloten met een korte ceremonie waarbij een aantal vertegenwoordigers van de deelnemende stakeholders hun intentie lieten zien om mee te doen aan het living lab door een pin op de kaart van de Scheldedelta te zetten.

De keynote-presentaties vindt u op deze pagina

U vindt de samenvattingen van de workshops op deze pagina.


De foto's van het congres vindt u hier (dag 1) en hier (dag 2).

Het congres Bouwen aan een veerkrachtige Scheldedelta werd gesponsord door de bovenstaande organisaties.HZ University of Applied Sciences
Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Projectbureau Zeeweringen
Waterschap Scheldestromen
Provincie Zeeland
Deltares